Det oser av luksus rundt denne godt voksne yachten fra 1984. Her er 147 meter med eleganse, som silkelett glir gjennom vannet med en maksfart på 22 knop og en cruisefart på 18 knop. Da Prinze Abdulaziz ble sjøsatt i 1984 var hun verdens største yacht, helt til 162 meter lange M/Y Dubai ble sjøsatt i 2006. Siden da har Prince Abdulaziz figurert blant de hundre største yachtene i verden. Flere yachter rangerer på toppen av listen med over 147 meter, og etterlater Prince Abdulaziz på en sjetteplass over verdens største yachter.

Eies av den saudiarabiske kongefamilien

Prince Abdulaziz tilhører den styrtrike saudiarabiske kongefamilien, og ses ofte rundt de baleariske øyer og i Syd-Frankrikes asurblå farvann. Båten har gått i arv til Prins Sultan bin Abdul Aziz sine etterfølgere, dagens saudiarabiske kongefamilie. Prince Abdulaziz er ikke den eneste yachten i kongefamiliens eie. De besitter også Al Riyadh, som ble bygget i 1978; Al Salamah, bygget i 1999 i Kiel og Bremen; og Issham al Baher, bygget i 1973. Alle yachtene er i størrelsesorden blant de største i verden, foruten å være de mest luksuriøse og elegante i stil.

Det er mer i lekegrinden

De fire nevnte yachtene er ikke de eneste luksuslekene i den saudiarabiske kongefamiliens velutstyrte lekegrind. Nylig ervervet kongens sønn, Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, luksusyachten Pegasus VIII. Den er ikke like lang som de andre yachtene i familien, kun 79 meter, men har en prislapp på hele 100 millioner dollar. Yachten er designet av Espen Øino International, og ble bygget av det danske verftet Royal Denship i 2003. Den 34 år gamle prinsen, kronarving til den saudiarabiske tronen, har også en Boing 747 BBJ i leketøy-samlingen sin.

Serene

Blant privatfly og yachter, finner vi også den nylig ervervede båten Serene. Her har kongens sønn, Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, svidd av ikke mindre enn 420 millioner dollar. Serene er det italienske verftet Fincantieris første superyacht, en herlighet på 134 meter, spesialbestilt av den russiske milliardæren Yuri Scheffler i 2011. Fire år etter solgte han yachten til Saudi-Arabias kronprins for en «god» bruktpris. Yachten er utstyrt med landingsplass for helikopter, og det kan jo da bare antas at det også finnes et slikt fremkomstmiddel i den adelige lekegrinden.

Kongelige rekorder

Med en lengde som Serene og andre herligheter som faller i den saudiarabiske kongefamiliens smak, er det nettopp kongefamilien som innehar flere av rekordplassene over verdens største yachter. Deres Prince Abdulaziz ligger i dag på en sjetteplass, mens Serene med sine 134 meter, figurerer blant de femten største yachtene. Når den ble sjøsatt i 2011 var den blant de ni største. Yachtene til kongefamilien mangler ikke på luksuriøse detaljer (det skulle bare mangle til den prisen). Her finnes en rekke lugarer, lounger, jacuzzi og landingsplass, i tillegg til topp teknologisk utstyr.

Detaljer om Prince Abdulaziz

Prince Abdulaziz ble bygget til den avdøde kongen Fahd, og oppkalt etter hans sønn Prins Abdulaziz bin Fahd. Han er kongens yngste sønn, født i 1973. Prinsens mor er Al Jawhara bint Ibrahim Al Ibrahim, som kommer fra en rik familie med flere yachter i eie (blant annet Shahnaz og Mogambo). Prince Abdulaziz er 147 meter lang, og kan huse 64 gjester i 32 lugarer. Mannskapet om bord teller hele 65 ansatte. Yachten er i dag verdsatt til 150 millioner dollar. Yachten blir flittig brukt av prinsen, som ofte er å se rundt Balearene og Den franske rivieraen.