Navnet er ikke helt ubetydelig – det blir nemlig solformørkelse når denne gedigne herligheten glir til kais i luksushavnene rundt om i Karibia eller Middelhavet. Det er ikke bare de 162,5 meterne som imponerer, men også det luksuriøse designet. Her er det strømlinjeformede detaljer som gjør at yachten smyger seg lett gjennom vannet, og overgår ethvert design du finner ellers på sjøen. Her har designer Terence Disdale gjort en formidabel jobb på oppdrag fra den russiske forretningsmannen Roman Abramovich, som skal ha betalt 340 millioner dollar for denne yachten kalt Eclipse.

Detaljer rundt Eclipse

M/Y Eclipse er en superyacht bygget av det tyske verftet Blohm + Voss i Hamburg. Interiør og eksteriør er designet av Terence Disdale. Yachten ble laget på oppdrag fra den russiske forretningsmannen Roman Abramovich, som kunne sjøsette herligheten i desember 2010. Med 162,5 meter var Eclipse verdens lengste yacht til yachten Azzam på 173 meter ble sjøsatt i april 2013. Yachten ble sjøsatt i 2009, og seilt til Frederikshavn for testing, og levert Abramovich i desember 2010. Det første bildet tatt av yachten i bruk, skjedde i Kristiansand under påfyll av drivstoff.

Luksusdetaljer

Eclipse har to landingsplasser for helikopter, 24 lugarer, to svømmebasseng, flere jacuzzier og et diskotek. Den er også utstyrt med tre «småbåter» og en ubåt som kan gå ned på 50 meters dyp. Yachten har til enhver tid en besetning på rundt 70 ansatte. For ekstra sikkerhet er Eclipse utstyrt med et system for sporing av missiler. I februar 2011 begynte Eclipse å gå i chartertrafikk for SuperYachtsMonaco, og seiler til St. Martin i Karibia hver vinter for å hente gjester som kommer flyvende inn til St. Martins flyplass. Deretter seiler yachten til Abramovichs bosted ved St. Barts.

Designeren Terence Disdale

Designeren Terence Disdale er en kjent luksusyacht-arkitekt. I løpet av sin førti år lange karriere har han designet over hundre yachter, inkludert over femti superyachter på over 45 meter. Disdale arbeidet som design-assistent for den avdøde, legendariske superyacht-designeren Jon Bannenberg i mange år før han startet for seg selv med selskapet Terence Disdale Design i 1973. I arkitektens portefølje finner du mange av verdens lengste og mest kjente yachter, blant annet Roman Abramovichs 165 meter lange Eclipse. Selv er designeren kjent som en fargerik designer med sans for fiske og sin klassiske Jaguar XK120.

Interiørdesign

Disdale gjør både eksteriør- og interiørdesign, og har designet interiøret til mange store yachter. Her kan vi nevne Abramovichs tidligere 115 meter lange superyacht Pelorus og Microsoft co-gründer Paul Allens 92,4 meter lange Tatoosh. Han har også designet interiøret til den 140 meter lange Al Salamah, den 90 meter lange Ice (ex-Air), samt både eksteriør og interiør på Abramovichs tidligere 86 meter lange superyacht Ecstasea. Disdales interiørdesign er variert, men følger ofte hans mantra om «beach house, ikke penthouse». Han har fått flere priser for sitt design, deriblant Lifetime Achievement Award på ShowBoats Design Awards 2014.

Blohm + Voss

Blohm + Voss er et tysk skipsverft og ingeniørselskap grunnlagt av Hermann Blohm og Ernst Voss i 1877. I starten satset de på båter med stålskrog, hvorav deres mest kjente produkt var slagskipet Bismarck fra andre verdenskrig. I 30-årene etablerte eierne Hamburger Flugzeugbau flyproduksjon, som rett før verdenskrigens utbrudd fikk dagens navn. Etter krigen skiftet selskapet eiere, og i 2016 ble det et datterselskap av Lürssen, som den dag i dag leverer på både militært og sivilt marked. De driver også verft, og påtar seg oppdrag med bygging, oppussing og vedlikehold av cruisebåter og yachter.