Topaz, som i dag går under navnet M/Y A+, er en luksuriøs megayacht som ble konstruert av det tyske selskapet Lürssen fra Bremen i Tyskland i 2012. Dette er en luksusbåt fra ende til annen, og anses for å være verdens femte største yacht (plassen deles med Prince Abdulazizis) med sine 147 meter. Dette er 1,28 meter mer enn yachten som har kapret sjetteplassen, El Horria. Det er Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud som eier denne hvite og langstrakte skjønnheten. Båtens verdi estimeres til omtrent 400 millioner euro.

Bakgrunn

M/Y A+, eller Topaz om du vil, har en bredde på 21,5 meter, noe som komplementerer de 147 meterne godt. Vekten på båten er imponerende 11 589 tonn, noe som er mer enn de fleste fritidsbåter du har sett tidligere. Båten har en stålramme, aluminiumstrukturer og hele åtte dekk. Yachten ble originalt bygget på en 169 meter lang brygge, men for å fullføre prosjektet måtte båten flyttes til en brygge på hele 220 meter, på grunn av den enorme størrelsen. Yachten som ble bygget i 2012, blir 7 år i år.

Interiør

Det oser av luksus på yachten M/Y A+. Her er det ikke spart på noe, og du vil blant annet finne jacuzzi, to landingsplasser for helikoptre, svømmebasseng, A/C, garasje til ytterligere båter, fitness-hall, kino og et romslig konferanserom. Her skal det ikke stå på verken komfort eller underholdning, og vi tipper Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud har imponert mange gjester med det flotte interiøret i yachten sin. Her ligger alt til rette for en luksuriøs ferie til sjøs, uansett hvor i verden M/Y A+ befinner seg – det er vi sikre på.

Motor

Hovedmotoren i yachten M/Y A+ består av to Pielstick dieseldrevne motorer, som hver kan skilte med 7 990 hestekrefter. Dette er faktisk nok kraft til å kunne gi yachten en driftsfart på 22,9 knop. Yachten er også utstyrt med to dieselgeneratorer og en nød-dieselgenerator. Disse aggregatene sørger for at båten og dens navigasjonssystem, fasiliteter og stabilisatorer har strøm til enhver tid – noe som er helt nødvendig i en luksustilværelse. Det kreves tross alt mye strøm å holde dette beistet i gang, spesielt når det er mange gjester om bord.

Andre fakta om Topaz

M/Y A+ er registrert i Hamilton i Bermuda, og er i drift den dag i dag. Det er nå 7 år siden båten ble bygget, men luksusen holder fortsatt dagens standard. Yachtens registreringsnummer er ZGBL4, mens IMO-nummeret er 9551454. Båtens MMSI-nummer er 319054000, og den er registrert som en motordreven yacht. M/Y A+ har også et stilig og iøynefallende design med sitt hvite og blankpolerte skrog. Det finnes mange lugarer om bords, så her er det også plass til mange gjester og festligheter. Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud har mange muligheter!

Oppsummering

Topaz, som i dag går under navnet M/Y A+, er verdens sjette største yacht, og eies av Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud. Dette er en luksuriøs megayacht som har alt du kan drømme om. Dette gjelder spesielt båtens fasiliteter, som omfatter både kino, svømmebasseng og jacuzzi. Båten anslås å være verdt vanvittige 400 millioner euro, og er hele 147 meter land og 11 589 tonn tung. Dette er en luksuriøs og elegant kjempe som de fleste bare kan drømme om. En slik yacht skulle vi alle hatt!