El Mahrousa (Arabisk: المحروسة ‎‎, som betyr «den beskyttede»), er en superyacht som til tross for sin anselige alder tjener som yacht for Egypts president, og som tidligere var Egypts kongelige yacht. Yachten ble bygget på det London-baserte verftet Samuda Brothers i 1863 på oppdrag fra Khedive Ismail Pasha. Skipet ble overlevert til sin egyptiske eier to år senere, og ble det første til å krysse Suez-kanalen i 1869 under åpningen, med Pasha og den franske keiserinnen Eugénie de Montijo om bord. El Mahrousa er verdens eldste yacht i drift, og den syvende største.

Før revolusjonen

El Mahrousa har fått stadige ansiktsløft under sin driftstid, og fikk erstattet den gamle motoren med turbindrevne propeller i 1905. I 1912 ble en telegraf installert, og drivstoffsystemet ble byttet ut med diesel i 1919. Yachten ble også flere fot lengre over tid. Yachten ble brukt av tre generasjoner egyptiske ledere: Khedive Ismail, Khedive Abbas II og Kong Farouk I, i tillegg til kongens sønn Fuad II, som var det siste styrende overhodet i Muhammad Ali-dynastiet. Han markerte slutten på det monarkiske Egypt, etterfulgt av revolusjonen i 1952 med dannelsen av republikken Egypt.

Etter revolusjonen og fram til moderne tid

Etter revolusjonen ble yachten statlig eie og inngikk i egyptisk marine. Den ble omdøpt til El Horreya (frihet). Skipet fortsatte å spille en avgjørende rolle etter revolusjonen, og deltok i USAs 200-års jubileum i 1976. Yachten tok Egypts president, Gamal Abdel Nasser, til utallige plasser, og tok President Anwar Sadat til Jaffa i Israel i forbindelse med fredsforhandlingene mellom Egypt og Israel i 1979. I år 2000 fikk yachten tilbake sitt gamle navn, El Mahrousa, og ble i 2015 det første skipet til å krysse den nye forlengelsen av Suez-kanalen.

Verdens lengste (en stund…)

Yachten El Mahrousa beholdt tittelen som verdens lengste yacht i hele 119 år, fram til yachten Prince Abdulaziz ble sjøsatt i 1984. Den holder imidlertid fortsatt rekorden som verdens eldste skip som fortsatt er i aktivitet. I dag tilhører skipet den egyptiske marine, og blir i enkelte anledninger brukt som yacht for landets president. Skipet legger ut for seiling omlag tre ganger i året, og normalt sett bare for én dag. Etter President Mubaraks besøk på El Horreya i år 2000, fikk presidenten omdøpt båten til det opprinnelige navnet Mahroussa.

Samuda Brothers

Samuda Brothers var et verft i Cubitt Town på Isle of Dogs i London, grunnlagt av Jacob og Joseph d’Aguilar Samuda. På det samme stedet ligger i dag Samuda Estate. Samuda Brothers startet arbeidet aller først på Orchard Place, Leamouth, London i 1843, og flyttet til Cubitt Town i 1852. På dette tidspunktet var det Joseph som drev verftet da broren Jacob ble henrettet ved dom i Gipsy Queen-saken. Bestillinger fra Tyskland, Russland og Japan var det som holdt verftet gående under den store finanskrisen i 1866, der mange andre London-verft måtte stenge dørene.

Japansk admiral i lære

I 1877 begynte japanske Togo Heihachiro (senere en prominent japansk admiral) i lære ved verftet, etter å ha fullført lære ved Naval Preparatory School i Portsmouth og Royal Naval College i Greenwich. Han studerte byggingen av Fusō inngående før han returnerte til Japan og gjorde Japan til en maktstat ved å lede den japanske marinen til seier i den russisk-japanske krigen. Etter Josephs død i 1885 ble verftet forsøkt solgt uten hell, og det ble stengt i 1890. Yarrows and Thames Ironworks var det siste viktige verftet innen skipsbygging i London.