Med sine imponerende mål på 162 meter i lengde, er den mektige megayachten Dubai et fartøy som tar pusten fra de fleste. Yachten har tidlige gått under andre navn som Golden Star, Panhandle og Platinum. Platinum Yachts sto bak lanseringen i De forente arabiske emirater i 2006, hvor overbygget og skroget ble bygget av Blohm + Voss. Motoryachten i luksusklasse kan skryte av sofistikert utvendig design utført av den prisvinnende designeren Andrew Winch. Dubai strekker seg over hele syv dekk med et luksuriøst og lekkert interiør for opptil 36 gjester.

Dubai har plass til mer enn 100 personer

Luksusyachten Dubai omfatter en suite for eieren, seks gjestesuiter og hele fem VIP-suiter. Alle har åpne balkonger med den skiftende utsikten som følger en superyacht. I tillegg er det kabiner for et mannskap på 88 personer. Med ansatte og gjester kan Dubai huse mer enn 100 personer. Fasilitetene gjestene kan benytte seg av inkluderer svømmebasseng, kino, et eget grillområde og diskotek. Det er også lett å holde seg i form med et eget treningsstudio med trener. Garasje for yachtens ubåt og egen landingsplattform for et Blackhawk-helikopter må også nevnes.

Vakkert formet stål og aluminium

En av mange spesielle attraksjoner på den vakre yachten er et over 20 meter bredt atrium. Laget av aluminium og stål, har Dubai en cruise-hastighet på 25 knop og kan oppnå en topphastighet på 26 knop. Båten drives av fire kraftige dieselmotorer og er verdens nest største privateide yacht med sine 162 meter. Den utrolige størrelsen er maskert av elegante linjer i stålskroget og båten har en superstruktur i aluminium. Yachten huser også flere mindre båter og et utallig antall leketøy som eiere og gjester kan more seg med til havs.

Moderne og fargerikt interiør

Byggingen av denne megayachten begynte mer enn 10 år før båten ble lansert, med bestilling fra prins Jefri Bolkiah av Brunei. Konstruksjonen var et fellesprosjekt mellom to forskjellige skipsverft, men byggingen ble utsatt til 2001 da skroget ble kjøpt av Platinum Yachts på vegne av sjeiken Mohammed Rashid al-Maktoum. Prosjektet som tidligere gikk under navnet Platinum, Panhandle og Golden Star ble da omdøpt til Dubai. Yachtens luksuriøse interiør blander uvanlig dristige og moderne farger med førsteklasses materialer. I tillegg er yachten smykket med håndlagd og detaljert mosaikk mens en spektakulær trapp skaper yachtens utstillingsvindu.

Fasiliteter på en av verdens største yachter

Yachten fra Platinum Yachts er badet i naturlig lys fra toppdekket. Den dramatiske og spesielle trappen med sirkulær form har glass i trappetrinnene som forandrer farge. De mange og store dekkene inkluderer hovedsalongen og et stort sosialt område hvor en stor rød sofa tjener som midtpunkt. På alle de syv dekkene er det nok plass til å sole seg og ta en svømmetur i det mosaikk-kledde bassenget eller slappe av i jacuzzien. Etter å tatt helikopteret ut til en øde strand kan det trygt lande på landingsdekket så lenge det veier under 9,5 tonn.

Tekniske finurligheter

Dubai har en enestående og verdensomspennende kapasitet med en rekkevidde på ca. 14 000 km med sine 25 knop. Superyachten er selvfølgelig også utstyrt med et nytt og moderne stabiliseringssystem som gir en mer behagelig brukeropplevelse mens båten er ute på sjøen. Grunnen til illusjonen om rolig farvann er at stabiliseringssystemet reduserer bevegelsen i rulleeffekten fra bølgene. Luksusbåten er også utstyrt med stabilisator for ankeret, noe som øker komforten om bord når båten er stasjonær i grov sjø. Dubai er foreløpig ikke tilgjengelig for charterutleie for de som skulle ønske det, men det er gratis å drømme.