Yachter er noe de fleste av oss forbinder med rike, velstående sjeiker og arabiske prinser. Dette er kanskje ikke så rart, for det er nettopp de rikeste som har råd til slike luksuriøse båter. Også her i Norge finnes det mange heldige yacht-eiere, men de færreste av disse kan sammenlignes med verdens dyreste og største yachter. Vi snakker her om yachter som er på størrelse med store ferger, og som gjerne har flere titalls lugarer, barer, bassenger, ekstra båter om bord og andre ekstravagante muligheter. Dette er båter de fleste bare kan drømme om.

Hva finner du på denne siden?

Vi i Cruisebatene.no elsker å drømme oss bort, og vi håper du gjør det samme. Derfor har vi laget en oversikt over de aller største yachtene som finnes i verden. Du kan her lese om yachter som tilhører arabiske kongefamilier og andre rikinger, samt hvilke fasiliteter som finnes på de eksklusive båtene deres. Vi har tatt med både gamle og nye yachter, da dette gir et mer helhetlig bilde. Du har kanskje ikke råd til en yacht, men å drømme seg bort er helt gratis, og noe alle kan unne seg.

Hvilke yachter kan du lese om?

På denne siden kan du lese underholdende og artige artikler om verdens mest iøynefallende yachter. Vi ser nærmere på både El Mahrousa, Prince Abdulaziz, Topaz, Al Said, Dilbar, Dubai, Eclipse og Azzam. Som du hører av navnene er det mange av yachtene som eies av rike arabere og sjeiker, men det finnes også mange luksusyachter som eies av nordmenn. Om de fortjener en plass på vår liste får tiden vise, for her er det kun rom for de aller største yachtene. Vi snakker luksus fra ende til annen – du vil nok bli fascinert.

Hvorfor elsker vi yachter?

Det er mange grunner til at vi elsker yachter. Av alle materielle goder som symboliserer rikdom, er nok yachten et av de fremste symbolene. Yachter sees gjerne i sammenheng med champagne, dyre sigarer, gull, glitter og stas. Det finnes mange båter å velge mellom der ute, men få er like imponerende og iøynefallende som en yacht av ypperste kaliber. La deg fascinere av rikdom og luksus du også, og lær mer om verdens fineste yachter fra alle verdens hjørner. Hvem liker vel ikke å se hvordan de rike og berømte lever?

Hva er egentlig en yacht?

På norsk kalles gjerne yacht for «lystbåt», og beskriver en båt som brukes til feriering, avkobling og fritidsaktiviteter på sjøen – i motsetning til en yrkesbåt. De yachtene vi beskriver på denne siden, er nærmere bestemt superyachter eller megayachter, og er yachter som befinner seg i det mer luksuriøse sjiktet. Superyachtene er som regel fra 24 meter lange eller mer, men de du leser om her på Cruisebatene.no er stort sett mer enn 150 meter lange (altså enorme). Vi snakker altså ikke om alminnelige yachter her, men de absolutt dyreste som finnes.

Oppsummering

Cruisebatene.no er ditt førstevalg når det kommer til å innhente informasjon om yachter. Vi har nemlig sett nærmere på noen av verdens største (og ikke minst – dyreste) yachter. Her kan du lese om super- og megayachter som Azzam, Eclipse, Dubai, Dilbar, Al Said, Topaz, Prince Abdulaziz og El Mahrousa. Dette er båter som oser av luksus fra ende til annen. De færreste av oss har råd til slik luksus, men heldigvis er det helt gratis å drømme seg bort til et eksklusivt liv om bord på en flott yacht.