Det finnes mange luksuriøse og imponerende yachter der ute, men kun én kan skilte seg med tittelen «verdens største yacht», nemlig Azzam. Denne enorme superyachten er hele 180 meter lang og nærmere 21 meter høy, og er dermed den største privateide yachten vi kjenner til. Azzam var ferdig bygget våren 2013, og det var det tyske skipsverftet Lürssen Yachts som stod for produksjonen. Det er ingen ringere enn sjeik Khalifa bin Zayed Al Nahyan, altså presidenten i De forente arabiske Emirater (og en rekke andre titler), som eier båten.

Fakta om Azzam

Før vi ser nærmere på de spennende fasilitetene Azzam kan by på, skal vi gå gjennom noen grunnleggende fakta om den gigantiske motordrevne yachten. Med sin lengde på 180 meter og høyde på nærmere 21 meter, er denne yachten enkel å få øye på. Den veier hele 13 136 tonn, og har to dieselmotorer på 17 524 kW, noe som utgjør 23 500 hestekrefter. På det meste kan Azzam holde en fart på 32 knop, noe som tilsvarer rundt 59 km/t. Det er ganske bra for en båt av denne størrelsen!

Byggingen av Azzam

Det var ingeniøren Mubarak Saad al Ahbabi som stod i spissen da Azzam skulle konstrueres. Når det gjelder den tekniske byggingen av yachten, var det Lürssen Yachts som hadde ansvaret, og de fikk hjelp av Nauta Yachts til design. Christophe Leoni stod for øvrig for selve interiørdesignet. Det er med andre ord et helt team som står bak konstruksjonen av Azzam. Det tok tre år å ferdigstille båten, noe som er rekordraskt ifølge Superyacht Times. Azzams grunne design tillater båten å kjøre relativt raskt på grunt og varmt vann.

Fasiliteter om bord

De som er så heldige å sette en fot innenfor Azzam, vil bli forbauset over det luksuriøse og spennende interiøret, og alle mulighetene yachten kan by på. Ettersom båten ikke er tilgjengelig i charter-sammenheng, er det kun personlig inviterte som får sett innsiden skikkelig. Superyachten har blant annet en egen ubåt med et forsvarssystem bestående av missiler, så vel som overdådig luksus med basseng, jacuzzi, bar og mye, mye mer. Her kan med andre ord presidenten kose seg med både luksus og underholdning fra solen står opp til den går ned.

Om sjeik Khalifa – verdens heldigste båteier?

Sjeik Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahyan ble født i 1948, og omtales stort sett som «Sjeikh Kalifa» til daglig. Denne mannen er i skrivende stund presidenten i De forente arabiske emirater, overhode i Abu Dhabi, øverste kommandør i Union Defence Force og har sitteplass i Supreme petroleum Council og Abu Dhabi Investmens Authority. Familien til sjeiken antas å være god for mer enn 150 milliarder dollar, noe som sier litt om hvor velstående de er. Da er det ikke noe problem å bla opp for verdens største yacht!

Oppsummering

Azzam er verdens største yacht målt i lengde, med sine 180 meter. Dette er utvilsomt en superyacht, og den har plass til det meste du kan tenke deg av luksus og fasiliteter. Båten har til og med en egen ubåt med missiler som forsvarssystem, noe som sannsynligvis skyldes at president og sjeik Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahyan vil ivareta sikkerheten sin om bord. Det tok kun tre år å ferdigstille dette beistet av en yacht, som kan by på overdådig luksus for den rike familien til presidenten av De forente arabiske emirater.